Užkandinis keksas su lašiša

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4-6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Reikia:

  • 100 g šaldytų žirnelių

  • 100 g šaltai rūkytos lašišos

  • 250 g speltos miltų

  • 100 ml aliejaus

  • 3 kiaušinių

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

1. Paruoškite stačiakampę keksinę formą (10×24 cm).

2. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3–5 min. Vandenį nukoškite. Lašišą pasmulkinkite.

3. Sumaišykite visus skystus produktus ir atskirai visus sausus. Po to sumaišykite viską kartu. Žirnelius ir lašišą įmaišykite pačioje pabaigoje.

4. Sudėkite tešlą į formą.

5. Kepkite apie 35 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu.