Upėtakio kotletai su cukinijomis ir garstyčiomis

Atnaujinta: 2020 m. gruodžio 7 d.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Reikia:

  • 4 šaukštų džiūvėsių

  • 2 putpelių kiaušinių

  • ¼ poro

  • 2 šaukštelių grūdėtų garstyčių

  • 1/3 cukinijos

  • 500 g upėtakio

  • 5 šaukštų aliejaus

  • druskos, pipirų

1. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite smulkintą upėtakį ir smulkiai pjaustytą porą. Lengvai susmulkinkite (arba sumalkite mėsmale).
 
2. Suberkite per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją, įdėkite garstyčių, sumuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
 
3. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsiuose ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų.
 
4. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Skanaus!