Troškinti raudongūžiai kopūstai su razinomis

4 asm.

Gaminimas 75 min.

Reikia:

  • 1 mažas kopūstas (~600–700 g)

  • 1 svogūnas

  • sauja razinų

  • 300 ml raudonojo vyno

  • 1 šaukštas medaus

  • 2–3 šaukštai aliejaus (kepti)

  • druskos

1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, pasūdykite ir pertrinkite.

2. Dideliame troškintuve įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, tada sudėkite supjaustytus kopūstus, gerai sumaišykite su aliejumi ir svogūnu, įdėkite medaus ir kepinkite kelias minutes, kad truputį suminkštėtų.

3. Supilkite vyną, suberkite razinas, uždenkite troškintuvą ir troškinkite, nustatę mažą kaitrą, apie valandą – kopūstai jau turi būti minkšti.

4. Pasūdykite.