Triušienos dešrelės su bulvių gratinu (Receptas)

Burnoje tirpstantis bulvių apkepas, patiektas su grietine ir triušienos dešrelėmis labai tinka permainingiems orams, nes yra sotus, šildantis, jaukus naminis maistas.

VMG nuotr.

4–6 asmenims

Bulvių gratinui su triušienos dešrelėmis pagaminti reikia:

  • 1 kg bulvių

  • 150 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 1 šaukšto sviesto

  • 350 ml grietinėlės

  • 400 g triušienos dešrelių

  • 200 g smulkiavaisių pomidoriukų

  • kelių lapelių šalavijo

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • grietinės (pagal skonį)

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.

2. Apibarstykite jas druska, pipirais ir išmaišykite.

3. Kepimo indą ištepkite sviestu ir dėliokite jame pjaustytas bulves sluoksniuodami su tarkuotu sūriu.

4. Pabaigoje užpilkite grietinėle, uždenkite maistine folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Baigdami kepti foliją nuimkite.

5. Dešreles kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, šalaviju ir pomidorais apie 15 minučių. Patiekite su iškepusiu bulvių gratinu ir grietine.

Gardžių atradimų.