Paragavę nuo šiol gaminsite tik taip: trintų burokėlių sriuba

Atnaujinta: 2020 m. kovo 25 d.

Reikia:

  • Druskos

  • 2 nedidelių burokėlių

  • 400 ml luptų pomidorų savo sultyse

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 nedidelės petražolių šaknies

  • ½ obuolio

  • ½ raudonosios paprikos

  • 1 vid. dydžio morkos

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 1 l sultinio

  • 2 lauro lapų

  • 2 šaukštų balzaminio

  • acto kremo

1. Svogūną, morką ir petražolių šaknį supjaustykite kubeliais. Papriką supjaustykite juostelėmis, obuolį – kubeliais. Burokėlius supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje nestipriai pakaitinkite aliejų ir ant nedidelės kaitros apkepkite supjaustytas morkas, paprikas ir petražolių šaknį. Kai suminkštės, suberkite svogūnus. Kepkite, kol taps permatomi, bet neapkepę. Galiausiai sudėkite obuolį ir burokėlius, trumpai apkepkite.

3. Supilkite smulkintus pomidorus. Užvirus sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 min. Palaipsniui supilkite sultinį. Supilkite balzaminio acto kremą, įberkite druskos.

4. Įdėkite lauro lapus. Virkite 10 min. Lauro lapus išimkite. Sriubą nukaiskite ir sutrinkite. Palikite pastovėti dar 5 min. 5. Patiekite su smulkintais krapais ir česnakiniu baltos duonos skrebučiu.