Desertas su trupinių sausainiais, vaisių salotomis ir ledų kremu

Atnaujinta: 2020 m. rugpjūčio 31 d.

4 asm.

Gaminimas 20 min.
 

Reikia:

Trupinių sausainiams:

  • 80 g sviesto

  • 80 g cukraus

  • 40 g avižinių dribsnių

  • 40 g speltų miltų

Vaisių salotoms:

  • 240 g įvairių vaisių arba uogų

  • ½ citrinos sulčių

Jogurtiniam ledų kremui:

  • 120 g šaldytų uogų

  • 20 g medaus

  • 80 g jogurto

1. Minkštą sviestą, cukrų, avižinius dribsnius ir miltus sutrinkite pirštais iki trupinių.

2. Tolygiai paskleiskite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Kepkite apie 10-15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

4. Vaisius salotoms susmulkinkite, pašlakstykite citrinos sultimis.

5. Visus produktus jogurtiniam ledų kremui sudėkite į trintuvo indą ir viską sutrinkite kartu.

6. Desertą sukomponuokite iš visų trijų dalių savo nuožiūra.