Traškūs blyneliai su vištiena, sūriu ir pievagrybiais

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • 100 g špinatų

  • 100 g svogūnų

  • 100 g vištienos filė

  • 100 g pievagrybių

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 skiltelės česnako

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • 100 g tešlos lapelių blyneliams

  • 100 g fetos

  • Sviesto (kepti)

  • Padažui:

  • 1 KIETAVIŠKIŲ agurko

  • 250 g jogurto

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio cinamono

  • Ryšelio mėtų

1. Pasmulkinkite špinatus. Smulkiai supjaustykite svogūnus, vištieną ir pievagrybius. Pakepinkite įkaitintame aliejuje viską kartu, tik špinatus dėkite pačioje pabaigoje, kartu su česnaku. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Sudėliokite blynelių lakštelius po tris. Dėkite truputį fetos, įdaro ir suvyniokite. Kepkite vidutiniškai įkaitintame aliejuje su sviestu.

3. Blynelius prieš patiekdami nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Patiekite su padažu.

4. Padažui sutarkuokite agurką, sumaišykite su jogurtu, įberkite tarkuotos citrinos žievelės, cinamono ir smulkintų žalumynų.