Traškus marinuotas moliūgas per 12 valandų

Atnaujinta: 2020 m. gruodžio 30 d.

Traškus garnynas prie mėsos patiekalų.

Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA

Marinuotam moliūgui reikia:

  • 500 g moliūgo

  • 0,4 l vandens

  • 1 šaukšto SANTA MARIA druskos

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus

  • 46 vienetų SANTA MARIA kvapniųjų pipirų

  • 59 vienetų SANTA MARIA juodųjų pipirų

  • Šaukšto garstyčių grūdelių

  • 6 vienetų SANTA MARIA gvazdikėlių

  • 3 vienetų SANTA MARIA cinamono lazdelių

  • 3 skiltelių česnako

  • 3 SANTA MARIA lauro lapų

  • 68 šaukštų obuolių acto

1. Supjaustykite moliūgą didesniais gabalėliais, nuskuskite žievelę, išvalykite moliūgą.

2. Moliūgą supjaustykite kaip norite jį matyti, neturi būti labai ploni gabaliukai, galite pjaustyti juostelėmis.

3. Į puodą įpilkite vandens, dėkite SANTA MARIA druskos, DANSUKKER cukraus, SANTA MARIA pipirų, garstyčių grūdelių, SANTA MARIA gvazdikėlių, SANTA MARIA cinamono lazdelių, rankoje sutraiškytą česnaką ir lauro lapų.

4. Užvirkite marinatą ir pavirkite 3 minutes. Nepamirškite maišyti.

5. Į marinatą supilkite obuolių actą ir pamaišykite. Dėkite pjaustytą moliūgą ir laikykite kambario temperatūroje 12 valandų.

ALFO PATARIMAI:

· Marinato ingredientus galite keisti ar papildyti. Galite dėti kmynų, vietoj obuolių acto svarainių sulčių.

· Po 12 val. moliūgus sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Taip juos laikyti galite apie savaitę.

Skanaus!