Traškios brokolių ir morkų salotos (Receptas)

Atnaujinta: 2022 m. spalio 24 d.

Nedažnai valgote brokolį? Išbandę šį salotų receptą, brokolį atrasite iš naujo.

VMG nuotr.

Laidą #Alfsvienasnamuose žiūrėkite čia

4 asm.

Traškioms brokolių ir morkų salotoms pagaminti reikia:

  • 1 nedidelio brokolio

  • 2 vidutinių AUGA morkų

  • 4–5 šaukštų KIKKOMAN terijakio padažo

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • ¼ žaliosios citrinos

  • 2 česnako skiltelių

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus

  • Keleto svogūnų laiškų

1. Brokolį užpilkite karštu vandeniu ir šiek tiek palaikykite apie 2 min.

2. ZYLE daržovių pjaustykle supjaustykite morką šiaudeliais. Pilkite terijakio padažą, išmaišykite ir šiek tiek palikite pastovėti.

3. Brokolio žiedynus nupjaustykite ir berkite į dubenį su morkomis.

4. Į kitą dubenėlį pilkite sojų padažą, šviesųjį sirupą, aliejų, įspauskite citrinos sulčių, įtarkuokite česnaką, berkite kalendrą ir viską išmaišykite.

5. Į salotas suberkite smulkintus svogūnų laiškus, pilkite paruoštą padažą ir viską išmaišykite.

ALFO PATARIMAI:

· Skaniausios salotos bus, jei paruošus dar jas palaikysite 10 min.

· Jei mėgstate aštriau, galite įdėti aitriųjų paprikų.

· Į salotas labai tiktų įberti sezamų sėklų arba mėgstamų riešutų.

Skanaus!