Tortilijos su chipotle majonezu ir ananasų salsa

6-8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 30 min.

Reikia:

Tortilijoms:

  • Aliejaus (gruzdinti)

  • 1 šaukštelio meksikietiškų prieskonių

  • Žiupsnelio druskos

Majonezui:

  • 200 g majonezo

  • 1 šaukšto chipotle padažo

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio medaus

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

Salsai:

  • 2 riekelių ananasų

  • 100 g vyšninių pomidoriukų

  • Kelių šakelių kalendrų

  • Laiškinių česnakų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žaliosios citrinos sulčių

1. Ananasų riekeles iškepkite ant grilio, smulkiai supjaustykite. Taip pat smulkiai supjaustykite ir vyšninius pomidoriukus, kalendras, laiškinius česnakus.

2. Sumaišykite ir pagardinkite druska bei žaliosios citrinos sultimis.
 
3. Tortilijas supjaustykite trikampiais, dėkite į įkaitintą aliejų ir gruzdinkite iki gražios gintarinės spalvos. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir apibarstykite prieskoniais bei druska.

Chipotle majonezas

1. Visus ingredientus sumaišykite kartu ir palikite apie 30 min. pastovėti.

Ananasų salsa

1. Ananasų riekeles iškepkite ant grilio, smulkiai supjaustykite. Taip pat smulkiai supjaustykite ir vyšninius pomidoriukus, kalendras, laiškinius česnakus.Sumaišykite ir pagardinkite druska bei žaliosios citrinos sultimis.