Topinambų sriuba su moliūgų sėklomis

Reikia:

  • 1 kg topinambų

  • 200 g kokosų pieno arba grietinėlės

  • 2 didelių svogūnų

  • 1 l daržovių arba vištienos sultinio

  • ½ saliero gumbo

  • 1¬00 g moliūgo sėklų

  • 25 g daigų

  • Druskos, pipirų

  • Šlakelio aliejaus

Topinambus gerai nuplaukite ir užmerkite vandenyje.Svogūnus ir saliero gumbą nuvalykite ir supjaustykite stambesniais gabalais.Topinambus supjaustykite. Jeigu gerai nuplovėte, odelių lupti nereikės.Pirma apkepkite svogūnus ir salierus alyvuogių aliejuje, o po kelių minučių įdėkite ir pjaustytus topinambus.Supilkite sultinį ir kokosų pieną, pagardinkite druska ir pipirais. Kai daržovės išvirs, sutrinkite ir patiekite su keptomis moliūgų sėklomis bei daigais.