TOP netradicinės ir labai lankytinos vietos Madride

Atnaujinta: 2020 m. kovo 8 d.

Ispanijos sostinė tikrai verta jūsų dėmesio. Juk čia galima pamatyti žydinčius migdolus ir ilgiausiai pasaulyje dirbantį restoraną.

„Quinta de los molinos“ – tai pasakiškas parkas su kvapą gniaužiančiu vaizdu, kur pamatysite jauną migdolų giraitę. Labiausiai patartina čia apsilankyti pavasarį, kai medžiai sukrauna baltus ir rožinius žiedus, skleidžiančius riešutinį aromatą.

„Sobrina de Botin“ – nustebsite, bet tai seniausias, jau 200 metų, veikiantis restoranas pasaulyje, kuris yra netgi įtrauktas į Gineso rekordų knygą. Restoranui iš kartos į kartą vadovavo ta pati šeima, o tarp lankytojų buvo ir pats Ernestas Hemingvėjus. Čia ruošiamas ispaniškas maistas, garsėjama keptu žindukliu paršiuku.

„La Tabacalera de Lavapiés“ – buvusi tabako gamykla yra vienas geriausių pavyzdžių, kur galima išvysti kultūrinę Madrido įvairovę. Į moderniai įrengtą sodą, kiemą, biblioteką, galeriją ir barus renkasi hipsteriai ar mėgstantys gatvės meną.

„Círculo de Bellas Artes“ – nuo šio stogo pamatysite vieną gražiausių Madrido panoramų, ypač saulėlydžių. Ant stogo veikia ir kavinė po atviru dangumi, tikro garso muzikos klubas.

„Madrid in love“ – šis interjero dizainerių ženklas yra sukūręs gražiausius Madrido kavinių ir restoranų interjerus bei turi savo parduotuvę. Jie vertina paprastumą – baltą spalvą, medį, gėlių motyvus ir kuria dailius interjero aksesuarus.

#Ispanija #kąaplankyti #madridas