Tirpsta burnoje: grietinėlėje troškinta triušiena

„Minimum pastangų – maximum rezultatas.“ Pagal šį receptą ruošta triušiena tiesiog tirpsta burnoje. Greitai paruošiamas pietų ar vakarienės patiekalas.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Troškinimas 1 val.

Grietinėlėje troškintai triušienai reikia:

  • 800 g „Lapino puotos“ šviežios triušienos kumpelių mėsos

  • 1 šaukštas miltų

  • 1 šaukštas Provanso žolelių

  • 4–6 morkos
     
    450 ml neriebios grietinėlės
     
    Druskos

  • Pipirų
     
    20 g sviesto

  1. Miltus sumaišykite su Provanso žolelėmis. „Lapino puotos“ šviežią triušienos kumpelių mėsą apvoliokite miltų mišinyje ir trumpai apkepkite svieste nustatę didelę kaitrą, kad gražiai apskrustų. Triušį išimkite, sudėkite supjaustytas morkas ir taip pat apkepkite.

  2. Triušieną sudėkite į troškintuvą, įberkite druskos, pipirų, sudėkite morkas ir užpilkite grietinėle. Šaukite į orkaitę ir uždengę troškinkite apie valandą.

  3. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!