Tandoori ėrienos kepsnys

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 1 val. 30 min.

Orkaitės t-ra 150 °C

Zzz 1 val.

Reikia:

  • 1 pak. SANTA MARIA indiško TANDOORI prieskonių mišinio

  • 3 valg. š. rapsų aliejaus

  • 2 valg. š. citrinų sulčių

  • 1 arb. š. SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje

  • 2 susmulkintų skiltelių česnako

  • 1 kg ėrienos

„Cacik“ – turkiškas „Tzatziki“:

  • 300 ml lieso turkiško jogurto

  • 1 nulupto ir sutarkuoto agurko

  • 1 sutarkuotos skiltelės česnako

  • 1 valg. š. šviežių susmulkintų mėtų

  • 1 arb. š. citrinų sulčių

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Patiekiant reikės:

  • 1 ryšulėlio šviežių kalendrų

  • Pitos

1. Paruoškite ėrienos marinatą sumaišydami indišką TANDOORI prieskonių mišinį su aliejumi, citrinų sultimis, druska ir česnaku.

2. Įdėkite ėrieną į plastikinį maišelį ir supilkite marinatą. Išspauskite iš maišelio visą orą ir sandariai uždarykite. Įdėkite į šaldytuvą bent vienai valandai, bet geriausia palaikyti pernakt.

3. Išimkite mėsą ir palaukite, kol ji sušils iki kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Įdėkite kepamą mėsą į karščiui atsparų indą ir aptepkite visą mėsą marinatu. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 1,5 val.

4. Iškepta mėsa turėtų būti rožinės spalvos, apie 58 °C temperatūros, įsmeigus mėsos termometrą.

5. Išimkite mėsą iš orkaitės. Prieš pjaustydami palikite ją pailsėti bent 15 min.

6. Supjaustykite plonais gabalėliais ir sudėkite į pitą. Paruoškite „Cacik“ dubenyje sumaišydami jogurtą, agurką, druską, česnaką, mėtas, citrinų sultis ir alyvuogių aliejų.

Patarimas!
 
Patiekite su smulkintomis kalendromis, avokadais, citrinų sultyse marinuotais raudonaisiais svogūnais, fetos sūrio ir pomidorų gabaliukais.