2 asm.
250–300 g vištienos blauzdelių
1 ryšulėlio kalendros
2 šaukštų sviesto
Vištienos marinatui:
1 šaukštelio su kaupu paprikos miltelių
1 šaukštelio Kajeno paprikos miltelių
2 šaukštelių citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Jogurto marinatai:
2–3 česnako skiltelių
1 nedidelio gabaliuko imbiero
115 g graikiško jogurto
1 šaukštelio garam masala prieskonių mišinio
1–2 šaukštelių Kajeno paprikos miltelių
½ šaukštelio pipirų
1 šaukštelio maltų kalendrų
½ šaukštelio malto kumino
3 šaukštų citrinos sulčių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos (pagal skonį)
Sumaišykite visus ingredientus skirtus vištienos marinavimui ir gautu marinatu labai gerai įtrinkite vištienos blauzdeles.
Česnaką ir imbierą smulkiai supjaustykite ir dubenyje sumaišykite su visais ingredientais skirtais jogurto marinatui.
Marinuotas vištienos blauzdeles sudėkite į jogurto marinato masę, labai gerai išmaišykite, uždenkite ir leiskite marinuotis mažiausiai 2 val.
Kalendrą susmulkinkite ir sumaišykite su kambario temperatūros sviestu.
Marinuotas blauzdeles kepkite uždarytame 180 laipsnių temp. įkaitintame grilyje 20–25 min., kas 4–5 min. apversdami vištieną.
Vištienai beveik iškepus aptepkite ją kalendros žolelių sviestu ir apkepę iš visų pusių pakartotinai aptepkite sviestu (įsitikinkite, kad blauzdelės tikrai iškepė) ir patiekite.
Skanaus!