Sūriu įdaryti sotieji pievagrybiai, kepti ant grilio

Atnaujinta: 2021 m. balandžio 29 d.

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE ir video receptą galite pažiūrėti ČIA

Reikia:

  • 4 šaukštų fetos sūrio

  • 50 g džiovintų pomidorų

  • Kelių lapelių špinatų

  • 2 KIETAVIŠKIŲ slyvinių pomidoriukų

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Šviežių mėgstamų prieskoninių žolelių

  • Žiupsnelio nutarkuotos citrinos žievelės

  • 1 skiltelės česnako

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 2 kepurėlių „portabello“ grybo

  • Kietojo sūrio (pabarstyti)

1. Į dubenį sudėkite sūrį, pjaustytus pomidorus, smulkintus špinatus ir žoleles. Pagardinkite pipirais ir citrinos žievele.

2. Pasmulkinkite česnaką ir sudėkite į mišinį. Labai gerai išmaišykite.

3. Grybų kepurėles pašlakstykite aliejumi ir dėkite kepti kepurėle į apačią.

4. Kai apkeps viena pusė, apverskite ir įdarykite sūrio mišiniu. Viršų pabarstykite kietuoju sūriu.

5. Patiekite su mėgstamomis žolelėmis.

PATARIMAI:

  • Šio įdaro sūdyti nebereikia – sūris turi užtektinai sūrumo.

  • Šiuo įdaru puikiai tiks įdaryti ir daržoves.

  • Vietoje kietojo sūrio galite naudoti mocarelą.

  • Svarbu įdarytų grybų neperkaitinti – mišinys turi pamažu lydytis. 

Skanaus!