Sūrio pyragas su šaltai rūkyta lašiša

Atnaujinta: 2020 m. spalio 29 d.

6–8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 3 val.

Sūrio pyragui su šaltai rūkytos lašišos filė ir ikrais reikia:
 

 
Pagrindui:
 
· 3–4 riekelių ruginės duonos
 
Viršui:
 
· 125 g maskarponės
 
· 250 g graikiško jogurto
 
· 250 ml grietinėlės
 
· 12 g želatinos
 
· 120 g šaltai rūkytos lašišos filė SANTA BREMOR, su oda
 
· 2 šaukštų majonezo
 
· 2 šaukštų krienų
 
· 1 šaukšto citrinos sulčių
 
· 1 nubraukto šaukšto miltelinio cukraus
 
· 2 šaukštų smulkintų krapų
 
· Druskos
 
· Šviežių daržovių, šaltai rūkytos lašišos riekelių, ikrų (papuošti)
 

 
· Želatiną išbrinkinkite 100 ml šaltos grietinėlės, po to ištirpinkite, bet neužvirkite.
 
· Majonezą sumaišykite su 1 šaukštu krienų. 22 cm skersmens torto formą išklokite popieriumi, sudėkite ruginę duoną, ją patepkite majonezo ir krienų mišiniu.
 
· Nuo šaltai rūkytos lašišos filė nuvalykite odą, filė sutrinkite trintuvu.
 
· Maskarponę sutrinkite su graikišku jogurtu. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su maskarponės ir jogurto mase.
 
· Įdėkite 1 šaukštą krienų, supilkite citrinos sultis, miltelinį cukrų, įberkite druskos, krapų, viską sumaišykite su ištirpinta želatina.
 
· Sūrio masė prieš maišant su želatina neturi būti šalta, nes želatiną sutrauks. Jei sutrauktų ir pasidarytų želatinos „siūlai“, labai atsargiai pašildykite masę – geriausiai vandens vonelėje.
 
· Nupilkite ~150 ml masės, o likusią sumaišykite su sutrinta žuvimi. Ją sukrėskite į formą su duona. Išlyginkite ir pastingdykite, kad viršus būtų tvirtesnis. Tuomet ant viršaus užpilkite baltą sluoksnį. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 2–3 val.
 
· Išimkite iš formos ir puoškite šviežiomis daržovėmis, žalumynais, šaltai rūkytos SANTRA BREMOR lašišos riekelėmis. 
 

Skanaus!