Sūdytos karamelės panakotos receptas

Tobuliausias pavasariškai vasariškas saldintos grietinėlės deserto receptas, kuriam nereikia jokios progos.

Greitai pagaminamas saldus patiekalas palepins kiekvieną.

Sūdytos karamelės panakotai pagaminti reikia:

  • 3 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 šaukštų vandens

  • 1 šaukšto VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • Žiupsnelio druskos

  • 250 ml grietinėlės

  • 250 ml pieno

  • 1 pakelio DR. OETKER mišinio „Panna cotta“

  • 1–2 šviežių pasiflorų

  • 1 mėtų šakelės

  1. Supilkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir vandenį į prikaistuvį ar kitą indą kaitinimui, dėkite VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“. Išmaišykite, uždenkite, užvirkite, kai cukrus ištirps, atidenkite ir nemaišydami virkite, kol masė įgaus sodrų karamelės kvapą ir spalvą.

  2. Į gautą karamelę dėkite druską ir maišykite iki vientisos konsistencijos. Kol karamelė dar karšta, paskirstydami supilkite ją į indelius, kuriuose stings panakota ir padėkite atvėsti.

  3. Užvirkite grietinėlę ir 100 ml pieno, užvirus patraukite nuo kaitros. Su likusiu pienu sumaišykite DR. OETKER mišinio „Panna cotta“ miltelius ir supilkite į grietinėlės ir pieno masę. Maišykite apie 3 min., kol susidarys kremas. Gautą kremą supilkite į indelius su karamele, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

  4. Pasifloras perpjaukite per pusę, šaukštu išskobkite viduje esantį minkštimą su sėklomis ir padalinkite jį lygiomis dalimis kiekvienam deserto indeliui. Uždėkite mėtų lapelių ir patiekite.

Video receptas:

Skanaus!