Atnaujinta: 2023 m. gruodžio 14 d.
Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
2 asm.
300 g upėtakio filė
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto AJI ryžių acto
200 g poro
1 nedidelio mango
1 šaukšto majonezo su mangais
1 šaukšto smulkintų kalendrų
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Upėtakio filė pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir AJI ryžių actu.
Pamarinuotą upėtakio filė kepkite orkaitėje 190 °C temp. apie 8–10 min.
Porą ir mangą supjaustykite smulkiais šiaudeliais.
Pjaustytus mango ir poro šiaudelius sumaišykite su majonezu su mangais, smulkintomis kalendromis, aitriosios paprikos dribsniais ir druska. Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 min.
Į lėkštę dėkite iškepusio upėtakio filė ir salotas.
Gardžių atradimų.