Šventiniai receptai. Upėtakis su mangų ir porų salotomis

Atnaujinta: 2023 m. gruodžio 14 d.

Gal šiemet šventinei vakarienei patiekime keptą upėtakį su mangų ir porų salotomis? Dar neragautas, bet labai gardus derinys, vertas būti išragautas ir įtrauktas į favoritų sąrašą.


Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.


VMG nuotr.

2 asm.

Upėtakiui su mangų ir porų salotomis paruošti reikia:

  • 300 g upėtakio filė

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto AJI ryžių acto

  • 200 g poro

  • 1 nedidelio mango

  • 1 šaukšto majonezo su mangais

  • 1 šaukšto smulkintų kalendrų

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Upėtakio filė pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir AJI ryžių actu.

  2. Pamarinuotą upėtakio filė kepkite orkaitėje 190 °C temp. apie 8–10 min.

  3. Porą ir mangą supjaustykite smulkiais šiaudeliais.

  4. Pjaustytus mango ir poro šiaudelius sumaišykite su majonezu su mangais, smulkintomis kalendromis, aitriosios paprikos dribsniais ir druska. Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 min.

  5. Į lėkštę dėkite iškepusio upėtakio filė ir salotas.

Gardžių atradimų.