Sveikesniems pusryčiams – mirkytų grikių košė su mėlynėmis (receptas)

Atnaujinta: 2023 m. kovo 10 d.

Norite sveikesnių, bet ir įdomesnių pusryčių? Pasigaminkite mirkytų grikių košės su mėlynėmis. Labai lengvas košės iš vakaro receptas. Skanaus!

VMG archyvų nuotr.

Mirkytų grikių košei su mėlynėmis pagaminti reikia:

  • 200 g neskrudintų grikių

  • 150 g šviežių arba šaldytų mėlynių

  • žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto medaus arba DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 1 šaukštelio kokosų aliejaus

  • kelių šaukštų šviežiai spaustų apelsinų sulčių ir šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės

  • Kelių šaukštų riešutų sviesto

1. Grikius užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti bent 6 val. arba geriausiai per naktį.

2. Mirkytus grikius perplaukite ir maisto smulkintuvu sutrinkite su mėlynėmis, druska, medumi, kokosų aliejumi, apelsinų sultimis ir žievele.

3. Košę pagardinkite riešutų sviestu

Skanaus!