Sveika, skanu, nekasdieniška: trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis

Kvapni, klampi, sodri, o trumpai tariant, tobulo skonio sriuba, kuri tinka ir kasdieniams pietums ir sulaukus svečių. Lengvai pagaminama, bet verta ilgų aplodismentų.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.

Trintai brokolių sriubai išvirti reikia:

  • 2 brokolių

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 100 g špinatų

  • 1 šaukšto žaliosios kario pastos

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • 400 g kokosų pieno

  • 1 l daržovių sultinio

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto sviesto

  • šviežių kalendrų (papuošti)

  • kelių virtų brokolio žiedynų (garnyrui)

  • virtų arba svieste keptų krevečių (garnyrui)

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Brokolius išskirstykite smulkiais žiedynais.

  2. Svogūną ir česnaką supjaustykite griežinėliais.

  3. Didelėje įkaitintoje keptuvėje apkepkite pjaustytas daržoves su aliejumi ir sviestu, kol lengvai apskrus.

  4. Suberkite kuminą, kario pastą ir sudėkite špinatus. Maišydami kepkite dar apie minutę.

  5. Perkelkite daržoves į puodą. Supilkite kokosų pieną, sultinį, įberkite druskos bei pipirų ir užvirkite.

  6. Sriubą sutrinkite ir leiskite jai pastovėti.

  7. Sriubą patiekite su krevetėmis, kelias minutes apvirtais brokoliais ir kalendromis.

Skanaus!