Sušių tortas

4-6 asm.

Gaminimas 20 min.

Reikia:

  • 2–3 stiklinių virtų ryžių

  • 1–2 šaukštų ryžių acto

  • 1 šaukštelio cukraus pudros

  • žiupsnelio druskos

  • 3 avokadų

  • 1/2 citrinos sulčių

  • 400 g lašišos filė

  • 1/2 stiklinės džiovintų jūros dumblių

  • 1/2 stiklinės žuvų skraiduolių ikrų

  • 1 šaukštelio cukraus pudros

  • žiupsnelio druskos

1. Sumaišykite ryžių actą, cukraus pudrą ir žiupsnelį druskos. Šiuo mišiniu pagardinkite virtus ryžius.

2. Supjaustykite avokadus juostelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Lašišos filė supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Pasirinktame inde, lengvai paspausdami, dėkite ryžių sluoksnį, avokadų sluoksnį ir lašišą. Apibarstykite smulkintais dumblių lapais ir ikrais.