Supergreita baravykų pica su tįstančia mocarela  

2 vnt.

Reikia:

  • 4 vid. dydžio šviežių baravykų

  • 1 šaukšto sviesto

  • Šviežio ar džiovinto čiobrelio

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 šaukštų svogūnų laiškų (arba žalio smulkinto svogūno)  

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 vid. dydžio tortilijų

  • 2 šaukštų grietinės

  • 4 šaukštų šviežios mocarelos

  • 2 šaukštų marinuotų baravykų

  • Smulkintų petražolių ir laiškinio česnako (pagardinti)

  • Nedidelio džiovinto baravyko

1. Svieste 2–3 min. pakepinkite juostelėmis supjaustytą baravyką. Pabaigoje įdėkite čiobrelio, česnako, svogūnų ir pagardinkite druska bei pipirais.

2. Tortilijų puses patepkite grietine, sudėkite apkeptus grybus ir paplėšytą mocarelą. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys, o tortilija gražiai apskrus.

3. Pagardinkite marinuotais baravykais, žolelėmis ir baravykų pudra.

4. Ypatingi gurmanai šį patiekalą dar kali pagardinti keliais sūdytais ančiuviais.

Daugiau Alfo receptų su baravykais rasite čia

Skanaus!