Sumuštinukai su baklažanais, braškėmis ir feta (Receptas)

Originalus „canape“, vieno kąsnio sumuštinukas, su baklažanu, fetos sūriu ir braškėmis.

Skanus patiekalas, greitas receptas, netikėtas rezultatas.

2–3 asmenims

Sumuštinukams su baklažanais pagaminti reikia:

  • 1 baklažano

  • 1 prancūziško batono su česnakinio sviesto įdaru

  • 150 g šviežių braškių

  • kelių šaukštų tiršto terijakio padažo

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 50 g fetos

  • šviežių mėtų lapelių (papuošti)

  • žiupsnelio druskos

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Apibarstykite druska ir palikite 5 min.

2. Braškes supjaustykite skiltelėmis.

3. Sudėkite baklažanus į kepimo formą, aptepkite aliejumi kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite terijakio padažu ir kepkite orkaitėje dar 2 minutes.

4. Ant batono griežinėlių sudėkite keptus baklažanus, braškes ir apibarstykite feta. Papuoškite mėtomis.

Skanaus!