Sumuštinis su ridikėliais (Receptas)

Jeigu po Velykų liko nesuvalgytų kiaušinių, gaminkite sumuštinius su virtais kiaušiniais. Skanaus!

VMG nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 30 min.

Kepimas 15–20 min

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

Duonelei:

  • 200 ml jogurto

  • Gero žiupsnio druskos

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio Provanso žolelių

Sumuštiniui:

  • ½ prinokusio avokado

  • 1 šaukšto jogurto

  • 100 g šviežio ožkų sūrio

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 agurko

  • 1–2 virtų kiaušinių

  • 3–4 ridikėlių

  • Šlakelio geros kokybės alyvuogių aliejaus

  • Krapų

  • Žirnelių daigų

  1. Duonelei sumaišykite visus produktus, užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, uždenkite ir palikite „pailsėti“ pusvalandį.

  2. Po to padalinkite tešlą į 2–3 dalis, pakočiokite į pailgą paplotį, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  3. Iškepusius papločius atvėsinkite.

  4. Avokadą sutrinkite šakute, sumaišykite su jogurtu ir ožkos sūriu. Sutarkuokite česnaką ir sudėkite į mišinį, supilkite citrinos sultis ir sumaišykite.

  5. Masę tepkite ant papločio, dėkite pjaustytus agurkus, kiaušinius ir smulkintus (tarkuotus) ridikėlius. Pašlakstykite aliejumi. Puoškite krapais ir žirnelių daigais.

Skanaus!