Sultinga įdaryta vištienos krūtinėlė, kepta ant grilio

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE ir video receptą galite rasti ČIA

Reikia:

  • 1 vištienos krūtinėlės (~150 g)

  • 2–3 KIETAVIŠKIŲ avietinių pomidorų

  • Aliejaus (kepti)

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

Įdarui:

  • 2–3 didelių česnako skiltelių

  • 4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių 

  • Didelio ryšelio kalendrų

  • 3 šaukštų WOW MAMA kepsnių padažo „BBQ Sauce Black Garlic“

Glajui:

  • 3 šaukštų WOW MAMA kepsnių padažo „BBQ Sauce Black Garlic“

  • 30 ml NESPRESSO espreso kavos

Patiekti:

  • Baziliko lapelių

  • Paplotėlių duonos, tortilijų arba lavašo

1. Paruoškite įdarą: česnaką sukapokite, plonai supjaustykite SPILVA marinuotus agurkėlius, smulkiai supjaustykite kalendras. Sudėkite 2 šaukštus WOW MAMA kepsnių padažo „BBQ Sauce Black Garlic“ ir viską gerai išmaišykite.

2. Krūtinėlėje įpjaukite „kišenę“ ir į ją sudėkite įdarą. Susmeikite mediniais iešmeliais. Dėkite ant grotelių ir kepkite 5 min.

3. KIETAVIŠKIŲ avietinius pomidorus perpjaukite pusiau arba jei pomidoras didelis – storais griežinėliais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite SANTA MARIA akmens druska ir SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“. Dėkite ant grotelių kartu su vištiena ir kepkite. 

4. Glajui sumaišykite kepsnių padažą ir NESPRESSO espresą. Juo patepkite vištienos krūtinėlę ir pomidorus maždaug 5 min. prieš baigiant kepti.

5. Iškepusią krūtinėlę patiekite su pomidorais, duona, pabarstykite baziliko lapeliais.

ALFO PATARIMAI:

· Į įdarą galite įdėti kietojo sūrio.

· Iešmelius išmirkykite vandenyje 20–30 min.

· Pomidorus naudokite tokius, kokie jums patinka: avietinius, slyvinius, vynuoginius, kokteilinius.

Skanaus!