Spurgos su cinamoniniu glajumi (Receptas)

Spurgos mėgstamos amerikiečių, lietuvių ir viso pasaulio. Saldi nuodėmė, kuria mėgaujasi ir vaikai, ir suaugusieji. Apliekite spurgas glajumi ir joms neatsispirs niekas.

VMG nuotr.

Apie 8 vnt.

Spurgoms pagaminti reikia:

  • 60 g cukraus

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • ½ šaukštelio druskos

  • 300 g miltų

  • 150 ml pasukų

  • 2 šaukštų lydyto sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 1 l aliejaus kepti

1. Dubenyje išmaišykite cukrų, kepimo miltelius, druską ir miltus.

2. Mišinio viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite pasukas, lydytą sviestą ir įmuškite kiaušinį.

3. Mediniu šaukštu gerai išmaišykite sausus ir skystus komponentus.

4. Iš paruoštos tešlos ant miltuoto paviršiaus iškočiokite apie 2 cm storio lakštą.

5. Išspauskite norimo dydžio apskritimus, jų viduryje padarykite skylutes.

6. Spurgas sumeskite į gerai įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių.

Cinamoniniam glajui pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės cukraus pudros

  • 3 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių

  • ½ šaukštelio malto cinamono

  • žiupsnelio malto kardamono

Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir apliekite atvėsintas spurgas. Kad glajus greičiau sustingtų, aplietas spurgas palaikykite šaldytuve.

P. S. Spurgų „skylutes“ išvirkite atskirai – turėsite mažų spurgyčių-saldainių, jie ypač patiks

vaikams!

Skanaus!