Sportininkai ir lygios odos savininkai dėl šios košės padarytų bet ką + veganiška versija

Perlinės kruopos pastaruoju metu išgyvena atgimimą – restoranų meniu rasite ne vieną patiekalą iš šių kruopų. Būkite kaip Romos gladiatoriai, kurie, kalbama, šią košę šveisdavo kasdien. Tikriausiai daugiau klausimų apie jos stebuklingas galias nekyla. Marš prie viryklės!

Ar žinojote, kad perlinėse kruopose yra:

  1. Lizino – amino rūgšties, kuri aktyviai dalyvauja gaminant kolageną ir taip stabdo raukšlių atsiradimą, daro odą lygesnę, elastingesnę.

  2. Fitomelatonino – hormono, atsakingo už saldų miegą, jėgų atgavimą.

  3. Fosforo – būtinos medžiagos gerai medžiagų apykaitai.

Perlo formos kruopos kuo puikiausiais tiks ruošiant mišrainę, rizotą, guliašą, sriubai sutirštinti arba tiesiog kaip paprasčiausias garnyras. Tik nepamirškite jų užmerkti!

Perlinių kruopų košė su rudaisiais pievagrybiais ir spanguolėmis (2 asm.)

250 g perlinių kruopų
 

 
100 g rudųjų pievagrybių
 

 
30 g svogūnų laiškų
 

 
20 g liofilizuotų spanguolių
 

 
30 g burokėlių lapelių
 

 
druskos, pipirų
 

 
60 g sviesto (veganai jį lai keičia aliejumi)

  1. Perlines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumaišykite su puse kiekio
     

     
    sviesto. Sukapokite svogūnų laiškus ir įmaišykite į vidų.

  2. Pievagrybius iškepkite su likusiu kiekiu sviesto, druska ir pipirais.

  3. Ant košės sudėkite keptus pievagrybius ir uogas, pagardinkite burokėlių lapeliais.

#košė #košės #perlinėskruopos #pusryčiai