Spalvingasis triušienos troškinys su brokoliais ir žirneliais

Atnaujinta: 2021 m. rugsėjo 15 d.

Troškinys yra unikalus patiekalas: tai ir sriuba, ir kepsniukai viename puode su garnyru. Jaukus ir apetitą žadinantis. Pagamintas pagal šį receptą bus spalvotas ir linksmas lyg paveikslėlis iš vaikiškos knygos.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Triušienos troškiniui reikia:

  • 1 šaukšto miltų

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • Druskos, pipirų

  • 400 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos juostelių

  • 20 g sviesto

  • 300 ml neriebios grietinėlės

  • 1 šaukštelio neaštrių garstyčių

  • 200 g šaldytų žirnelių arba HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių

  • 200 g šaldytų arba šviežių morkų

  • 150-200 g brokolių žiedynų

  1. Miltus sumaišykite su Provanso žolelėmis, druska ir pipirais.

  2. LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos juosteles apvoliokite miltų mišinyje ir trumpai apkepkite svieste nustatę didelę kaitrą, kad gražiai apskrustų.

  3. Supilkite grietinėlę ir sudėkite garstyčias.

  4. Troškinkite apie 20 min. Pabaigoje suberkite daržoves ir dar pavirkite apie 5 min.

Skanaus!