Sorų kruopų apkepas su daržovėmis (Receptas)

Atnaujinta: 2022 m. vasario 16 d.

Nėra tokių kruopų, kurių likučio negalima būtų panaudoti kepant apkepą. Sorų kruopų apkepas su daržovėmis puikiausiai tiks sočiai ir sveikai vakarienei.

VMG nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 50–60 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Sorų kruopų apkepui pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 3 skiltelių česnako

  • 50 ml aliejaus

  • 100 g špinatų

  • 3 stiklinių virtų sorų

  • 1 kiaušinio

  • 50 g susmulkintų migdolų

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų

  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio

  • 1–2 raudonųjų paprikų

  • 2–3 šalotinių svogūnų

  • Šlakelio terijakio padažo

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus. Prikaistuvyje pakepinkite juos viename šaukšte aliejaus.

  2. Į keptuvę suberkite špinatų lapus, įpilkite truputį vandens ir patroškinkite, kol špinatai nuvys. Ataušinkite ir susmulkinkite.

  3. Dubenyje sumaišykite sorų košę, špinatus, kiaušinį, susmulkintus migdolus, sojų padažą, paprikas ir čiobrelius.

  4. Sudėkite tešlą į 22 cm skersmens formą ir kepkite apie valandą iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

  5. Paprikas ir svogūnus supjaustykite, pakepinkite likusiame aliejuje su terijakio padažu.

Skanaus!