Atnaujinta: sau 27
6-8 asm
gaminti 15 min
kepti 50 min
300 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
3 prinokusių bananų
100 g sviesto
100 g šokolado
120 g cukraus
2 kiaušinių
1 apelsino nutarkuotos žievelės
1–2 šaukštų apelsinų likerio arba sulčių
Glajui:
100 g šokolado
80 ml grietinėlės
20 ml brendžio
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite arba keksinę formą (11 x 30 cm), arba stačiakampę (22 x 22 cm).
2. Sviestą ištirpinkite su šokoladu, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
3. Po vieną įkulkite kiaušinius, išmaišykite.
4. Bananus sumaigykite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų. Bananų masę sukrėskite į masę su šokoladu, įpilkite sulčių, sudėkite apelsino žievelę, išmaišykite.
5. Persijotus miltus suberkite su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai sumaišykite.
6. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.
7. Ataušusį keksą padenkite šokoladiniu glajumi, kurį pagaminsite ištirpinę šokoladą su grietinėle ir brendžiu.
Gardžių atradimų.