Sočios itališkos makaronų salotos su falafeliais (Receptas)

Atnaujinta: 2021 m. gruodžio 16 d.

Paruoškite išskirtines salotas, kurios bus ne tik ypatingai sočios, bet ir namus apgaubs Italijos kvapu.

VMG nuotr.

Laidą #Alfodidysisšou žiūrėkite čia

Sočioms itališkoms salotoms su falafeliais paruošti reikia:

  • 325 g NATURLI falafelių

  • ½ cukinijos

  • 8 vyšninių pomidorų

  • 5 šaukštų džiovintų pomidorų

  • 150 g virtų makaronų

  • 3 šaukštų FELIX padažo makaronams su daržovėmis be pridėtų cukrų

  • 1 citrinos žievelės

  • 2 šaukštų žaliųjų alyvuogių

  • 2 šaukštų juodųjų alyvuogių

  • 3 šaukštų kaparėlių

  • 4 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

  • 200 g buratos arba mocarelos sūrio

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Padažui:

  • 3 skiltelių česnako

  • 6 šaukštų saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 2 šakelių baziliko

1. Į VORTEX kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite NATURLI falafelius. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 10 minučių.

2. Cukiniją ir vyšninius pomidorus supjaustykite alyvuogių dydžio gabaliukais, džiovintus pomidorus – gabalėliais.

3. Peiliu sutraiškykite ir susmulkinkite česnaką. Į indelį įpilkite rapsų aliejaus, sudėkite smulkintus česnakus ir susmulkintą baziliką.

4. Į didesnį dubenį sudėkite virtus makaronus, įdėkite FELIX padažo makaronams su įvairiomis daržovėmis, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską išmaišykite. Tada į dubenį sudėkite pjaustytus džiovintus pomidorus, vyšninius pomidorus, cukiniją, žaliąsias ir juodąsias alyvuoges ir vėl viską išmaišykite. Ant viršaus užberkite kaparėlius, tarkuotą kietąjį sūrį. užpilkite 3 šaukštus česnakų ir bazilikų padažo bei išmaišykite.

5. Makaronų salotas sudėkite į dubenėlį, ant viršaus – buratos arba mocarelos sūrį ir iškepusius falafelius. Papuoškite šviežio baziliko lapeliais, užberkite juodųjų pipirų ir ant sūrio užpilkite likusį česnakų ir bazilikų padažą.

Skanaus!