Smidrų salotos su anakardžiais, morkomis ir mėtomis

Atnaujinta: 2020 m. birželio 23 d.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Virimas 3 min.

Reikia:

  • 250 g smidrų

  • 3–4 vid. dydžio morkos

  • 50–70 g anakardžių

  • 150 g sultenių arba kitokių salotų

Padažui:

  • 150 g jogurto

  • 3–4 šakelių mėtų

  • ½ apelsino sulčių

  • Druskos

  1. Anakardžius užmerkite virintame vandenyje maždaug valandai.

  2. Smidrus virkite pasūdytame vandenyje 2–3 minutes, išimkite ir perliekite šaltu vandeniu, supjaustykite į 3–4 dalis. Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis.

  3. Salotas išdėliokite lėkštėje, sudėkite smidrus, morkų juosteles ir anakardžius.

  4. Padažui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su jogurtu ir apelsinų sultimis. Pagardinkite druska.

Skanaus!