Atnaujinta: 2022 m. balandžio 1 d.
Video receptą rasite čia
400 g smidrų
3 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.
¼ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
3 šaukštų rikotos sūrio
1 citrinos
2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
2 šaukštų skrudintų lazdynų riešutų
1 saujelės mėtų lapelių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1 šaukšto BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
AGOTOS juodos duonos su sėklomis „45 % sėklų duona“ (patiekimui)
Smidrams pašalinkite sumedėjusią dalį, sudėkite į ZYLE keptuvę su ŽEMAITIJOS PIENO sviestu, įpilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens, pasūdykite ir troškinkite apie 3–4 min.
Rikotos sūrį sumaišykite su DANSUKKER auksaspalviu sirupu, citrinos sultimis, puse citrinos žievelės, puse smulkintų mėtų, KOTANYI druska ir pipirais.
Į lėkštę sudėkite rikotos padažą, ant viršaus sudėkite troškintus smidrus, apšlakstykite BORGES alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“, berkite smulkintų lazdynų riešutų, papuoškite mėtomis ir užtarkuokite likusią citrinos žievelę. Skanaukite su AGOTOS juoda duona su sėklomis „45 % sėklų duona“.
Skanaus!