Sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su svogūnais ir aguonomis

6 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 20-25 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 2 vid. dydžio svogūnų

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos lapeliais

  • 1 šaukštelio aguonų

  • druskos, pipirų

  • 1 trynio patepti

1. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi, aguonomis ir pakepinkite aliejuje, kol gražiai pagels, bet neperkepkite, kadangi svogūnai dar keps orkaitėje.
 
2. Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Tešlą supjaustykite į kvadratus. Ant kiekvieno peiliu nupieškite maždaug 0,7–1 cm pločio rėmelius. Neperpjaukite!
 
3. Trynį paplakite su šaukšteliu vandens, plakiniu atsargiai patepkite kraštelius
 
4. Dėkite svogūnų įdaro ir kepkite 180 °C orkaitėje 20–25 min.