Sluoksniuotas pyragas su obuoliais

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

5-6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 35-40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 4–5 obuolių

  • 300 g sviestinės sluoksniuotos tešlos

  • 50 g minkšto sviesto

  • 80 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukštelio cinamono

  • Kiaušinio trynio (patepti)

  • 1–2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

3. Tešlą patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi bei cinamonu. Tešlą supjaustykite ~5–6 cm pločio juostomis. Ant kiekvienos juostos gausiai dėkite obuolių skilteles, formuodami laisvą kraštą (2–3 cm). Po to laisvą kraštą uždėkite ant obuolių, palikdami tik skiltelių viršūnėles.

4. Gautas juostas sukite į horizontalų vyniotinį. Jį galite perkelti arba į išklotą kepimo popieriumi formą, arba kepti skardoje.

5. Trynį suplakite su lašeliu vandens ir juo patepkite vyniotinį. Kepkite apie 35–40 min. Iškepusį pyragą pašlakstykite DANSUKKER auksaspalviu sirupu.