Skumbrė su terijakio padažu

Reikia:

  • Marinatui:

  • žiupsnelio šviežių laiškinių česnakų

  • žiupsnelio šviežių bazilikų

  • 1 šaukšto terijakio padažo

  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 skumbrės (400 g)

  • Marinatui:

  • žiupsnelio šviežių laiškinių česnakų

  • žiupsnelio šviežių bazilikų

  • 1 šaukšto terijakio padažo

  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 skumbrės (400 g)

1. Palikite šiek tiek laiškinių česnakų ir bazilikų, kad vėliau galėtumėte įdėti į marinuotos žuvies vidų.

2. Visus marinatui skirtus produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite.

3. Išskrostą ir išplautą žuvį įtrinkite marinatu, į pilvą sudėkite laiškinius česnakus su bazilikais ir palikite apie valandą marinuotis.

4. Vartydami žuvį kepkite ant vidutinės kaitros kepsninės apie 10–12 min.

5. Baigdami kepti likusiu marinatu aptepkite žuvį.