Skanieji serbentų keksiukai (Receptas)

Šie keksiukai nuostabiai tinka į iškylą. Rūgščius serbentus galima keisti ir kitomis mėgstamomis uogomis (mėlynėmis, avietėmis, šilauogėmis).

Shutterstock.com nuotr.

12 vnt.

Serbentų keksiukams pagaminti reikia:

  • 120 g sviesto

  • 150 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 50 g citrinų marmelado

  • 2 kiaušinių

  • 125 ml natūralaus jogurto 3–4 proc. rieb.

  • 120 g a. r. kvietinių miltų

  • 100 g kukurūzų miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 180 g juodųjų serbentų

  • 180 g raudonųjų serbentų

  • Žiupsnelio druskos

  1. Sudėkite popierinius „sijonėlius“ į keksiukų formeles.

  2. Minkštą sviestą suplakite kartu su DANSUKKER cukraus milteliais bei citrinų marmeladu.

  3. Nuolat maišydami pilkite paplaktus kiaušinius, supilkite jogurtą, išmaišykite.

  4. Persijokite kvietinius ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite juos į sviesto mišinį. Lėtais sukimais maišykite iki vientisos masės, bet stenkitės ilgai nemaišyti. Tada įmaišykite serbentus.

  5. Užpildykite formeles tešla, kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

  6. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus milteliais.

Skanaus!