Skandinaviškos silkės salotos

Reikia:

  • 4 skandinaviškai sūdytos silkės filė

  • 2 nedidelių keptų burokėlių

  • Aliejaus (burokėliams apšlakstyti)

  • 4 virtų kiaušinių

  • 4 vid. dydžio virtų bulvių

  • 8 mažų marinuotų agurkėlių

  • 1 raudonojo svogūno

Padažui:

  • 1 šaukštelio medaus

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • 2 šaukštų baltų krienų

  • 2 šaukštų graikiško jogurto

  • 2 šaukštų švelnaus majonezo

  • 1–2 šaukštų smulkintų krapų

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Silkę supjaustykite nedideliais, patogiais valgyti gabaliukais.Burokėlius supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apšlakstykite aliejumi – tai sumažins galimybę nudažyti greta esančius produktus.Supjaustykite kiaušinius, bulves, agurkėlius nedideliais gabaliukais ir raudonąjį svogūną žiedais.Padažui sumaišykite visus ingredientus.Sudėliokite serviravimo inde visus produktus ir patiekite su padažu.

Daugiau receptų kasdienai ir šventėms rasite naujausiame žurnalo Verdu ir kepu" numeryje.