Širdis apsals nuo šio šokoladainio su avietėmis (Receptas)

Atnaujinta: kov 24

Šokoladainiams (brownie) sunku atsispirti, o versijai su avietėmis – dar sunkiau.

VMG nuotr.

Šokoladainiui pagaminti reikia:

  • 3 pakelių kokybiško šokolado

  • 200 g sviesto

  • 4 kiaušinių

  • 200 g cukraus

  • 120 g miltų

  • 100 g šviežių aviečių

  • 1 pakelio šokolado su prieskoniais

  • 100 g aviečių tyrės

  • šlakelio aliejaus
     

  1. Ištirpinkite šokoladą su sviestu.

  2. Išplakite kiaušinius.

  3. Atvėsusį šokoladą supilkite į kiaušinių plakinį.

  4. Maišydami įberkite cukrų ir miltus.

  5. Ištepkite keksiukų formeles aliejumi.

  6. Supilkite „brownie“ masę į formeles.

  7. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

  8. Kai iškeps, išimkite iš formelių.

  9. Ištirpinkite šokoladą su prieskoniais, sumaišykite su aviečių tyre.

  10. Užtepkite glajų ant pyragaičių.

  11. Pagal pageidavimą puoškite uogomis ir milteliniu cukrumi.

Gardžių atradimų.