Šiltos keptų bulvių salotos su skumbre (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. sausio 24 d.

Keptos bulvės ir rūkyta žuvis – tobulai deranti pora šiltose, sočiose salotose, kurios idealiai tinka žiemos vakarienėms, bet ne tik. Šias keptų bulvių salotas su rūkyta skumbre, kiaušiniais ir žalumynais drąsiai galite tiekti ant kiekvienos šventės stalo. Greitai ir lengvai paruošiamos jos tikrai nusipelno aplodismentų.

Alfo Ivanausko nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Baltos mišrainės konkurentės: bulvių salotos


2 asm.

Šiltoms bulvių salotoms su skumbre pagaminti reikia:

  • 300 g mėgstamų keptų bulvių skiltelių su prieskoniais

  • 1 saujos kaparėlių

  • ½ citrinos

  • 2 virtų kiaušinių

  • 150 g karšto rūkymo skumbrės

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio

  • 1–2 saujų špinatų

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ majonezo „Originalus“

1. Išrinkite iš skumbrės kaulus, suplėšykite gabaliukais.

2. Supjaustykite svogūną netaisyklingais gabaliukais, apšlakstykite citrinos sultimis, pilkite

DANSUKKER šviesiojo sirupo, berkite KOTANYI pipirų ir lengvai rankomis juos išmaišykite.

3. Kaparėlius galite perpjauti per pusę, jei špinatų lapai didesni, juos taip pat galite pjauti per pusę. Kiaušinius pjaukite į dvi dalis.

4. Į serviravimo lėkštę dėkite keptų bulvių, berkite svogūnų, skumbrės, dėkite OBELIŲ majonezo „Originalus“, vėl šiek tiek bulvių, žuvies, špinatų lapų, svogūnų, kiaušinius, špinatų lapelių, kaparėlių, berkite pipirų.

PATARIMAI

1. Galite rinktis šaldytas bulves arba patys pasigaminti namuose.

2. Vietoj skumbrės galite naudoti rūkytą ešerį ar keptą lašišą.

3. Vištienos kiaušinius galite keisti putpelių kiaušiniais.

4. Galite paskaninti padažą citrinos sultimis ir žievele.

Skanaus.


Padovanok Alfo laiško prenumeratą

Kiekvieną penktadienį naujas ritualas + 10 receptų + gražesnės kasdienybės idėjos.

Prenumeruok čia