Silkė su pomidorais ir juodos duonos trupiniais (Receptas)

Laikantis labai senų Kūčių vakarienės papročių, reikėtų gerbti ugnį. O tai reiškia, nevarginti jos maisto gaminimu. Tai veda prie to, kad ant stalo neturėtų būti ugnies liesto maisto: nei virto, nei kepto. Šis silkės receptas kaip tik toks, jeigu duonos trupinius pasiruošite iš anksto.

VMG nuotr.

Silkei su pomidorais ir juodos duonos trupiniais pagaminti reikia:

  • 2 silkių filė

  • 4 nedidelių slyvinių pomidorų

  • ½ mėlyno svogūno

  • 2 šaukštų grietinės

  • 1 riekės juodos duonos

  • sultenių ar kitokių salotų lapų papuošti

1. Duoną sutrinkite į trupinius (galite rankiniu smulkintuvu), supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir dėkite į 160 °C orkaitę, kad išdžiūtų (10–15 minučių). Atvėsinkite.

2. Pomidorus perpjaukite pusiau, išskobkite vidų. Į juos įdėkite grietinės, pagardinkite pipirais ir užbarstykite duonos trupiniais.

3. Į pasirinktus indus sudėliokite smulkintą silkę, svogūno žiedus ir pomidorus.

4. Papuoškite salotų lapeliais.

*Grietinę galite pakeisti grūdėta varške.

Skanaus!