Silkė baklažanų patale su granatais (Receptas)

Visi guldo silkę į tradicinius „patalus“. Bet leiskite jai būti pamyluotai baklažano. Kartosite! Dalinsitės, mėgausitės, aptarinėsite ir dalinsite šį receptą kaip geriausią kalėdinę dovaną. Patikėkit!

VMG nuotr.

Silkei baklažanų patale pagaminti reikia:

  • 1 baklažano

  • Druskos

  • 10 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 svogūno

  • 4–5 česnako skiltelių

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus

  • 1 šaukšto medaus

  • Citrinos žievelės

  • 1 vnt. silkės filė

  • Saujos granatų sėklų

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių

1. Supjaustykite baklažanus kvadratėliais, apibarstykite druska ir palaikykite 10–15 min. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į orkaitę ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 20 min.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Apibarstykite jais dar nebaigusius kepti baklažanus ir kepkite 8 minutes, kol viskas apskrus.

3. Iškepusius baklažanus sumaišykite su SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu Originalus. Įdėkite medaus, įtarkuokite citrinos žievelės ir gerai išmaišykite.

4. Dėkite atvėsusius baklažanus į serviravimo lėkštę, supjaustykite silkę ir sudėkite ant jų. Apibarstykite granatų sėklomis, galite pabarstyti mėgstamomis žolelėmis. Tinka valgyti su juoda duona.

Skanaus!