Sekmadienio pietūs: didkepsnis su miško grybais ir čiobreliais

Atnaujinta: 2020 m. rugsėjo 15 d.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

1–2 asm.

Reikia:

  • ~220 g brandintos jautienos išpjovos

  • 1 šaukšto sviesto

  • kelių skiltelių česnako

  • 2 šakelių čiobrelių

  • 1 raudonojo svogūno

  • 150 g įvairių miško grybų (baravykų, voveraičių, pievagrybių)

  • druskos, juodųjų pipirų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Grybus ir svogūną stambiai supjaustykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sviestą, česnako skilteles ir čiobrelius. Įdėkite didkepsnį, užberkite druskos, pipirų ir kepkite po 2–3 minutes iš abiejų pusių. Kai iškeps, atidėkite mėsą 5–8 minutėms, kad subręstų.

3. Į tą pačią keptuvę sudėkite pjaustytus svogūnus bei grybus ir maišydami kepkite apie 5 minutes, kol gražiai apskrus. Patiekite su paruošta mėsa.

Skanaus!

Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?