Savaitgalio pietums – skumbrė, įdaryta pankoliais ir apelsinais

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Reikia:

  • 2 skumbrių

  • 1 apelsino

  • 1 pankolio

  • Ryšelio mairūno

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • Cukinijų, morkų (garnyrui)

1. Išvalykite skumbres, nusausinkite vidų, pasūdykite.

2. Supjaustykite pankolį ir apelsiną griežinėliais. Susmulkinkite mairūną, viską sumaišykite, pasūdykite. Lengvai pamaigykite įdarą.

3. Gautu įdaru pripildykite žuvies vidų. Kas netilpo, galima padėti į skardą šalia. Supjaustykite cukinijas, morkas.

4. Sudėkite viską į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi ir šaukite į orkaitę.

Skanaus!