Susipažinkite su storapadžiu orkaitėje kepamu blynu Dutch Baby (angl. German pancake, Bismarck, Dutch puff), kuris drąsiai galėtų pretenduoti į desertų gretas. Nustebinkite namiškius šiuo Lietuvoje mažai kam žinomu patiekalu! Visai neseniai jį buvome įtraukę į egzotiškų blynų gidą.
Vokiškus pfannkuchen blynus primenantį apvalų gražuolį daugelis vadina vokišku blynu, o pavadinime esantis žodis Dutch susieja su Nyderlandais. Atrodytų, kad blynas yra kilęs iš Vakarų Europos. Tačiau nieko panašaus – atkeliavo jis iš už Atlanto, iš amerikietiškų blynelių tėvynės Amerikos.
Vokiškas blynas
½ stiklinės miltų
½ stiklinės pieno
2 kiaušinių
3 šaukštų cukraus
½ šaukštelio druskos
2 šaukštų sviesto
saujelės įvairių uogų
miltelinio cukraus (papuošti)
kelių šviežios mėtos šakelių
4. Pašaukite keptuvę į iki 220 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 12–15 min.