Savaitgalio pietums – višta, kepta ant butelio (Receptas)

Tiesiog tobula. Sultinga, puikiai iškepusi, nuostabaus skonio. Ant butelio kepta višta tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir ypatingesnėmis progomis. Gal Naujųjų išvakarėms?

VMG nuotr.

4 asmenims

Ant butelio keptai vištai reikia:

  • 1-1,5 kg vištos

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • 2 šaukšto žuvies padažo („fish sauce“)

  • 250 ml mango sulčių

  • kelių šaukštų pasiflorų sirupo, sulčių arba kelių šviežių pasiflorų minkštimo

  • 1 kg druskos

1. Pasirinkite aukštesnį apie 750 ml talpos stiklainį ar stiklinį butelį.

2. Visus skystus ir birius ingredientus supilkite į stiklinį indą ir gerai išmaišykite.

3. Stiklainio neužsukite ir ant jo tvirtai užmaukite vištą.

4. Druską supilkite į kepimo formą ir ant jos pastatykite stiklainį su višta.

5.Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių.

Skanaus!

Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?