Lengvai ir greitai paruošiama miso sriuba su lašiša ir žirneliais (Receptas)

Atnaujinta: 2021 m. rugsėjo 15 d.

Lengva ir maistinga miso sriuba su lašiša ir žirneliais.

Tai receptas, kuris paglosto skrandį ir tuo pat metu palepina jusles, nes slaptas jos ingredientas – kvapnioji vanilės ankštis.

VMG nuotr.

4 asm.

Reikia:

  • apie 600 g lašišos filė

  • 1 vanilės ankšties

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 4 šaukštų miso pastos

  • 1 l karšto vandens

  • 200 g valgomųjų dantenių („shiitake“ grybų)

  • 200 g HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių

  • žiupsnelio druskos

  1. Lašišą supjaustykite į 4 gabalėlius.

  2. Atsargiai išilgai perpjaukite vanilės ankštį, peiliu išimkite sėklytes ir padenkite jomis lašišos kepsnelius. Sudėkite kepsnelius į kepimo formą, apibarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

  3. Grybus ir žirnelius apkepkite su šlakeliu aliejaus.

  4. Miso pastą sumaišykite su karštu vandeniu ir užpilkite ant kepintų daržovių. Patiekite gilioje lėkštėje su kepta lašiša.

Skanaus!