Savaitgalio pietums – kugelio keksiukai su grūdėtąja varške ir agurkų salotomis

Atnaujinta: 2020 m. gruodžio 30 d.

Neįprastai patiektas kugelis pagal geriausią kugelio receptą.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

apie 12 vnt.

Kugelio keksiukams reikia:

  • apie 500 g bulvių

  • 1 kiaušinio

  • 100 ml pieno

  • 400 g grūdėtosios varškės

  • apie 200 g trumpavaisių agurkų

  • šlakelio citrinos sulčių

  • 15 g žirnių arba česnakų daigų

  • 80 g grietinės

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Bulves smulkiai sutarkuokite.

  2. Pieną pašildykite ir įmaišykite į bulvių masę. Pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Įmaišykite plaktą kiaušinį.

  4. Masę padalinkite keksiukų formelėse ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 min.

  5. Nupilkite skystį nuo grūdėtosios varškės ir sumaišykite su kubeliais pjaustytais agurkais. Pagardinkite citrinos sultimis ir druska.

  6. Keksiukus patiekite lėkštėje su paruoštomis salotomis grietine ir apibarstę daigais.

Skanaus!

Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks