Salotų padažas (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. balandžio 27 d.

Gardus būdas skanauti mėgstamas salotas. Pasigaminkite šį gaivų padažą ir salotas jame tiesiog mirkykite.

VMG nuotr.

6-10 asm.

Salotų padažui pagaminti reikia:

  • 4 šaukštų mėgstamo majonezo

  • 1/2 stiklinės pasukų

  • 3 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 šaukšto medaus

  • 2 skiltelių tarkuoto česnako

  • 1/2 tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Kuokštelio mėgstamų smulkintų žolelių (petražolių, kalendros, gelsvės)

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  1. Visus ingredientus sumaišykite, ant viršaus užberkite mėgstamų žolelių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

  2. Patiekite su skirtingais salotų lapais: romaninių salotų, gražgarščių, lapinių kopūstų ir kitų. Kuo daugiau salotų, tuo įdomesnė degustacija.

Skanaus.